BENVINGUTS/DES AL CLUB BASQUETBOL VILADECANS

Us donem la benvinguda al Club Basquetbol Viladecans, un Club amb una història que es remunta als anys 30 del segle passat.

Missió

El CB Viladecans té com a objectiu fomentar la pràctica del Bàsquet a través de la formació integral dels nostres jugadors i jugadores en l'aspecte humà i esportiu, dotant-los de capacitat per competir en qualsevol àmbit i amb orgull de pertinença.

Visió

Volem que el CB Viladecans sigui un club de referència a nivell local, sostenible, obert, participatiu, integrat a la ciutat, que fomenti el tracte d'igualtat entre persones i on es treballi per evitar qualsevol tipus de discriminació. Així mateix treballarem perquè esdevingui un exemple en valors i tenir un bon nivell competitiu.

Valors

Els valors que orienten la tasca del Club són TREBALL EN EQUIP, RESPECTE, COMPROMÍS I SOLIDARITAT.

El funcionament esportiu

A nivell esportiu el club s’organitza en 4 àrees esportives:

- Escola de bàsquet: Per nenes i nens de 3 a 8 anys, on s’aprenen valors com l´amistat , el respecte i hàbits saludables, i mitjançant metodologies adaptades a l’esport, volem que cada nen/a desenvolupi les seves habilitats motrius bàsiques i gaudeixi practicant el bàsquet a través del joc. Els nens i nenes adquireixen els fonaments del nostre esport com: tir, bot, passada, etc. No es competeix de forma regular tot i que els més grans de l’escola tenen competicions puntuals, en
forma de trobades.

- Bàsquet formatiu: Inclou les categories masculines de Pre-mini, Mini, Pre-Infantil, Infantil, Cadet i Júnior, que engloben les edats de 8 a 17 anys. En aquestes edats es va aprofundint en la formació tècnica individual i en el creixement dels nois com a jugadors i també com a persones, a partir del respecte, el compromís i el treball en equip.
Totes aquestes categories tenen competició federada regular al llarg de la temporada.

- Bàsquet de competició masculí: Inclou les categories Sots 21 i Sènior masculí, a partir dels 18 anys d’edat. En aquestes edats es va potenciant el nivell competitiu sense deixar de banda els valors del Club.

- Bàsquet femení: Atesa la voluntat del Club de potenciar la pràctica del bàsquet femení, es treballa aquesta àrea de forma diferenciada, per donar-li una coherència i entitat com a projecte del Club. Inclou totes les categories femenines, Pre-mini, Mini, Pre-Infantil, Infantil, Cadet, Júnior i Sènior, que competeixen en competicions federades, i on es progressa a nivell tècnic individual i d’equip, sempre amb el recolzament en els valors del Club.

A nivell esportiu hi ha les següents persones de referència:

- Entrenadors / Entrenadores: Són les persones que dirigeixen els entrenaments, la preparació i la competició de cada equip, sota les indicacions de les persones coordinadores.

- Delegats / Delegades: Són persones que donen suport a la tasca dels entrenadors i entrenadores, i que fan d’enllaç entre les famílies dels equips i el Club.

- Coordinadors / Coordinadores: Cada àrea esportiva té una persona coordinadora, encarregada de cohesionar i donar directrius de funcionament a entrenadors i entrenadores.

- Responsable esportiu/va: Cada àrea esportiva té una persona de la Junta del Club, encarregada de vetllar pel correcte funcionament de l’àrea.

El funcionament social

A nivell social, el CB Viladecans compta amb persones sòcies i no usuàries. Els i les jugadores majors d’edat i els /les tutors/es dels que tenen menys de 18 anys són persones sòcies del Club.

Ser persona sòcia dona dret a:
- Participar de les activitats del Club.
- Estar informades sobre la marxa del Club.
- Escollir la Junta Directiva i ser-ne escollida per formar-ne part.
- Participar amb veu i vot a l’assemblea anual.

Ser persona sòcia comporta també els deures de complir amb els estatuts i normes de l’entitat, i abonar les quotes corresponents.

Anualment es fan un conjunt d’activitats socials relacionades amb l’activitat del Club en les que ens agradarà molt comptar amb vosaltres: Assemblea anual, torneig 3x3 rookies, Campus d’Estiu, Presentació dels equips, i Sopar de Cloenda, entre altres.

La governança del Club està formada per l’Assemblea de totes les persones sòcies, la Junta Directiva, escollida per l’Assemblea i que té un mandat de 4 anys, i la persona que és President o Presidenta del Club, que representa i lidera l’entitat

La comunicació al CB Viladecans

Al CB Viladecans comptem amb les següents eines a nivell de comunicació:

Correu electrònic: S’utilitza per informacions sobre temes concrets i per convocatòries d’actes socials.

Web www.cbviladecans.cat: Per trobar a internet informació pràctica del Club adreçada a tothom.

App CB Viladecans: Per Android i IOS. Amb informació pràctica i avisos interns de l’entitat que rebreu al moment si activeu les notificacions. Podeu descarregar-la als enllaços següents:

IOS: https://apps.apple.com/es/app/cb-viladecans/id1602204494?l=ca

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=webviewgold.cbviladecansapp

Xarxes socials: Twitter i Instagram. Amb informació del Club adreçada a tothom. Els perfils són @cbviladecans a twitter i basquetviladecans a instragram.

Whatsapp: S’utilitzen també grups de Whatsapp per a la informació pràctica interna i temàtica d’equips o de temes concrets del Club.

Igualtat al CB Viladecans

El CB Viladecans compta amb les següents eines per fomentar la igualtat entre homes i dones a l’àmbit del Club:
- Pla de prevenció i abordatge de les violències sexuals i sexistes.
- Pla d’igualtat.
- Pla de foment i suport del bàsquet femení.

En podeu trobar més informació a la web del Club https://cbviladecans.cat

Informació pràctica

Oficines del Club: Estan al pavelló Sant Gabriel (C/Germans Gabrielistes 22 a Viladecans). L’horari és Dilluns, Dimecres i Divendres de 18 a 20h, i hi podeu contactar per correu electrònic secretaria@cbviladecans.cat o al telèfon 93 658 00 82.

Instal·lacions: El CB Viladecans compta actualment amb les instal·lacions del Pavelló Sant Gabriel (C/Germans Gabrielistes 22 a Viladecans) i del Pavelló Municipal Pòdium (C/ Pompeu Fabra 5).

Horaris d’entrenament: Els podeu consultar a la web www.cbviladecans.cat i a l'App del Club.

Quotes i documentació a aportar: Els podeu consultar a les oficines del Club.

Equipacions: Podeu consultar la informació sobre les equipacions del Club a https://cbviladecans.cat/equipacions i a l’App del Club.

Equips federats, calendaris i resultats: Trobareu la informació a la web de la Federació Catalana de Bàsquet https://www.basquetcatala.cat/club/39 i App de la FCBQ Bàsquet Català.

Contacta amb el Club

Podeu adreçar-vos al Club per fer suggeriments o consultes de diferents maneres:

Per correu electrònic: secretaria@cbviladecans.cat 

via web: https://cbviladecans.cat/contacte 

Personalment a l’Oficina del Club i a qualsevol personal de la Junta Directiva o de l’equip tècnic de l’entitat.

GRÀCIES PER FORMAR PART DEL CLUB BÀSQUET VILADECANS

UNS VALORS, UN SENTIMENT