Generació del 67

nov. 24, 2019

Quan vam iniciar el recorregut pel món del bàsquet, des de la branca del St Gabriel, van sortir un parell d’equips, els primers, que al tractar-se d’un esport escolar a l’arribar a una edat determinada es van veure obligats a marxar del club o bé deixar el bàsquet.
Posteriorment es va formalitzar la creació de la UE St Gabriel com a club de bàsquet, i el tercer equip en discòrdia, el que era una mica més jove i venia darrera, va tenir més recorregut. Es va convertir en el primer sènior de la UE St Gabriel i a més va resultar ser molt molt i molt competitiu proporcionant-nos dies memorables de bàsquet.
Aquell equip, el de la generació del 67, conduït per un dels grans entrenadors que hem tingut a la casa, l’Antonio Mercader, va guanyar dos campionats de Catalunya i això els va portar al campionat d’Espanya que es va disputar l’any 1984 a Segovia on es van classificar en 5a posició fent un gran paper.

Els dos equips que a principis dels 80 van sortir del col·legi Modolell, l’actual Sant Gabriel, es van constituir com a pedrera del CB Viladecans. En el seu dia es va signar un acord de col·laboració que consistia en que els equips passarien al CB Viladecans i a canvi hi hauria una compensació econòmica en forma d’equipacions per ajudar a sufragar la despesa en formació. Uns petits malentesos van provocar que aquell acord es trenqués de seguida.
Com a conseqüència d’aquell trencament i amb l’objectiu de tenir equips en totes les categories es va crear la UE St Gabriel, de la qual en va sortir un equip júnior, el de la generació del 67, que més tard va ser el primer sènior de la UE St Gabriel. Aquell júnior va guanyar dos campionats de Catalunya com comentem més amunt, que el van portar al campionat d’Espanya disputat a Segovia l’any 1984, i on va aconseguir un excel·lent resultat classificant-se en 5a posició.
Aquell sènior va començar a tercera catalana i aquell mateix any va pujar a segona. Aquí va arribar el Gran moment!! Es va haver d’enfrontar per primer cop al Sènior del CB Viladecans que també militava a la segona catalana. La rivalitat sana que va començar en aquell moment va ser ESPECTACULAR, grans tardes de bàsquet, de diversió, que segurament va ser l’origen que avui a Viladecans hi hagi més de 600 jugadors de bàsquet federats.

El CLUB BÀSQUET VILADECANS – UNIÓ ESPORTIVA SANT GABRIEL a mode d’homenatge RECONEIX el mèrit de la generació del 67 en la història del bàsquet a Viladecans i els dóna les gràcies per la feina que en el seu moment van fer.
Moltes gràcies a tots per obrir pas.