Lió 1981

L’any 1981 la UE St Gabriel va jugar el seu primer torneig internacional a Lió. Fruit d’aquella experiència i de les relacions forjades en aquell moment es va organitzar poc temps després el Torneig Internacional de Setmana Santa de Viladecans.

Durant molts anys el torneig va ser un èxit reconegut pel món del bàsquet de l’època i per la premsa esportiva. Consistia en disputar en diversos escenaris locals, quadrangulars entre un equip del club, dos equips de Catalunya i un altre d’altres comunitats autònomes, com València, la Rioja o Astúries, i també equips francesos i belgues. Això en totes les categories. Van passar pel torneig jugadors com Ferran Martínez, Marcelo Nicola, o Zubizarreta.
Viladecans es va abocar en el torneig per la gran implicació i col·laboració tant de les institucions com de les famílies que acollien a les seves cases els jugadors de fora a mode d’intercanvi, i que a més participaven en qualsevol tasca que es necessités.

La foto va ser presa al partit d’entrenadors on hi havia els entrenadors francesos, els del St Gabriel de St Adrià (@UBSA), els del Sant Gabriel de Viladecans, el mateix “Hermano” Luciano Ortega fundador de la UE St Gabriel, o en Climent Salinas, en actiu encara i ànima del @cbsancliment.

Des de 1930. Som part de la història del bàsquet.
Uns valors, un sentiment.